Blogtour: ‘De nieuwe Wendy’ van Jami Leigh

Een boek vol magische elementen, elfen, kristallen, piraten en spannende avonturen geïnspireerd door de mega populaire klassieker Peter Pan van J.M. Barrie, verteld vanuit het perspectief van twee sterke vrouwelijke personages met een verborgen verleden. Lees hier meer over De nieuwe Wendy van Jami Leigh en wat ik ervan vond!

Het verhaal

Het boek is opgedeeld in twee perspectieven, het eerste is van Sarina. Zij is een Wendy, iemand die onder andere kan vliegen en andere magische krachten bezit. Ze maakt de kans om de nieuwe Wendy te worden die over het land Helidan regeert. Er zijn echter zeer hoge verwachtingen voor degen die die rol vervult en Sarina weet niet of ze daar wel aan kan voldoen. Wanner ze ontvoerd wordt, verandert het leven zoals ze die kende drastisch en blijken dingen die ze altijd voor waar had aangenomen niet te kloppen…

Het andere perspectief is vanuit Sula die leeft op een voormalig piratenschip met een bemanning die ze als haar familie ziet. Haar geliefde kapitein is ernstig ziek en Sula’s doel in het leven is om hem te redden van de dood. De zoektocht naar een geneesmiddel betekent dat ze en legende moet volgen, soms zelfs met gevaar voor eigen leven. Wanner ze een mogelijke oplossing tegenkomt wordt ze herenigd met een deel van haar leven die ze dacht voorgoed achter gelaten te hebben.

Mijn mening

De nieuwe Wendy is geïnspireerd door Peter Pan van J.M. Barrie, maar het verhaal en de wereld staat heel ver van het origineel vandaan. Mocht je dus niet zo van Peter Pan houden (zoals ik), dan is dit boek alsnog leuk om te lezen. De echte Peter Pan kenner zal echter knipogen naar Barrie’s boeken vinden in De nieuwe Wendy.

Het boek bevat een rijke fantasy wereld vol vormen van magie, elfen, piraten, zeemeerminnen, magische kristallen en meer. De sfeer en fantasy-elementen zijn dan ook een van de pluspunten aan De nieuwe Wendy. Ook bevat het verhaal een uitgewerkt politiek systeem die een belangrijke rol speelt in het plot. Meer feitjes over deze wereld en referenties naar J.M. Barrie zijn te vinden op de website van Jami Leigh via de QR code achterin het boek. Dit vind ik een leuke toevoeging en ik zou zeker aanraden om daar een kijkje te nemen. Er staat ook wat meer uitleg over de wereld van De nieuwe Wendy, wat ik zelf heel handig vond, want ik vond het soms wel wat ingewikkeld.

Zoals ik eerder al schreef wordt het verhaal verteld vanuit twee perspectieven. Deze vond ik soms wat moeilijk uit elkaar te houden, omdat hun voice erg op elkaar leek. Ik vond de relatie tussen de twee hoofdpersonages leuk om te lezen en het is een relatie die je niet heel vaak in boeken ziet. Daarnaast vond ik de vriendschappen in dit boek ook heel fijn en het verhaal bevat onder andere de “Found family trope”.

Het plot zit bomvol verassende wendingen en je hoeft je geen moment te vervelen. Het is heel avontuurlijk en speelt zich af op verschillende plekken in de wereld, wat het ook spannend maakt. Wel was ik soms wat in de war en net als met de world-building, mag er wat mij betreft nog iets meer uitgelegd worden. Dit boek is het eerste deel uit een serie, dus waarschijnlijk wordt alles nog meer uitgelegd in het vervolg!

Tot slot

Al met al was ik er geïntrigeerd door de magische wereld van De nieuwe Wendy en ik vind het een mooie spin van een bekend verhaal. Het plot vond ik soms wat moeilijk te volgen en de karakter eigenschappen van de personages kunnen nog wat meer uitgewerkt worden, maar aangezien dit pas Jam Leigh’s debuut denk ik dat dat helemaal goed gaat komen!  

Jami Leigh organiseert special voor jullie een winactie van het vervolg op ‘De nieuwe Wendy’. Iedereen die meedoet aan de blogtour deelt een letter die samen de titel van het tweede deel spellen. De mensen die de titel juist raden en deze insturen naar Jami Leigh krijgen het boek toegestuurd! De letter die ik mag onthullen is: D. Neem ook even een kijkje bij de onderstaande bloggers voor de andere letters en voor hun recensies!

Dit artikel gaat over een recensie-exemplaar dat ik heb gekregen van de auteur . Mijn recensies bevatten mijn eigen, oprechte meningen.