Recensie: ‘Dwaallicht’ van Jen Minkman en Bibi van Leeuwen

De laatste tijd lees ik steeds vaker graphic novels en het is een medium die ik steeds beter leer te waarderen. Toen Dutch Venture Publishing uitkwam met deze sapphic graphic novel die zich afspeelt in een fantasy setting was ik wel heel erg benieuwd. Lees hier mijn recensie van Dwaallicht.

Het verhaal

Het verhaal speelt zich af in Tsjechië waar Fenna elk jaar bij haar oma te vinden is. Daar vlakbij zit een prachtig bos waar Fenna graag in ronddwaalt en zich waant in een sprookjesachtige wereld. Op een dag ontmoet ze daar de mysterieuze Ester die viool speelt en uit een andere wereld lijkt te komen. Ze krijgen een bijzondere band en worden verliefd op elkaar.

Vijf jaar later keert Fenna terug naar Tsjechië, nadat ze vanwege de scheiding van haar ouders niet heeft kunnen komen. Zou het haar lukken om Ester terug te vinden? En heeft hun relatie de tijd kunnen doorstaan?

Mijn mening

Ik vond het een prachtig sprookje en ik waande me helemaal in dat magische bos. Bibi van Leeuwen weet de magische sfeer van het bos goed weer te geven en ook de personages hebben veel karakter door de illustraties. Wel vond ik het jammer dat de graphic novel in zwart wit was, want ik denk dat deze illustraties nog beter tot hun recht waren gekomen in kleur.

Het verhaal vond ik ook erg mooi en het nam een wending die ik niet aan zag komen. Het is knap lastig om de tekst kort en bondig te houden voor een graphic novel en ik vond daardoor de dialoog soms iets ongemakkelijk aanvoelen. De chemie tussen de personages kwamen daardoor nog niet helemaal op me over. Desondanks vond ik het een mooi boek en ik  zou het zeker aanraden als je geïnteresseerd bent in graphic novels.

Tot slot

Al met al was Dwaallicht een mooi verhaal met prachtige illustraties en zeker een aanrader om te lezen tijdens pride maand!

Dit artikel gaat over een recensie-exemplaar dat ik heb gekregen van de Uitgeverij Dutch Venture Publishing. Mijn recensies bevatten mijn eigen, oprechte meningen.