Recensie: ‘Het niet-zo-perfecte-leven van Elliot McHugh’ van Margot Wood

Zelf heb ik net gedag gezegd naar mijn studentenleven, maar voor het personage Elliot McHugh moet het allemaal nog beginnen. Het new adult boek van Margot Wood, Het-niet-zo-perfecte-leven van Elliot McHugh, is queer, humoristisch en soms een tikkeltje irritant. Meer weten over mijn bevindingen van dit boek? Lees hier meer!

Het verhaal

Elliot vind het onwijs spannend om te beginnen op Emerson University, maar zodra ze aankomt kan ze het gelijk goed vinden met haar kamergenoot. Het lijkt echter wel alsof iedereen al weet wat ze willen met hun leven, terwijl ze zelf nog een idee heeft over welke studierichting ze moet kiezen. Haar plan is om gewoon te genieten van het studentenleven, vol feestjes, seks en roekeloos gedrag.

Ze komt met het idee om voor een opdracht naar verschillende mensen naar bed te gaan en een presentatie te geven over haar bevindingen. Toch lukt het haar niet om echt een emotionele connectie met iemand te krijgen. Bovendien komt ze erachter dat het studentenleven toch ook wel écht uit studeren moet bestaan.

Trigger waarschuwing: seksueel overschrijdend gedrag, vreemd gaan, slut shaming, alcohol en drugs gebruik.

Mijn mening

Ik moest meteen vanaf het eerste hoofdstuk lachen. Er ligt dan ook echt een focus op humorisme. Ook is het vlot geschreven, waardoor het heerlijk snel weg las.

Het leukste vond ik toch eigenlijk wel de vader en het zusje van Elliot, maar deze kwamen eigenlijk amper voor in het boek. 

Het verhaal bevat voetnoten en dat vond ik vrij irritant. Ik ga niet steeds doorbladeren naar het eind van het hoofdstuk om ze te lezen en bij een ebook is dat al helemaal lastig. Bovendien geven voetnoten me het gevoel alsof ik een academische tekst aan het bestuderen ben. 

Het boek speelt zich af op de universiteit, maar het gaat eigenlijk vooral over het seksleven van Elliot. Het maakte haar personage wat oppervlakkig. De setting vond ik juist erg interessant en ik wilde meer van het studentenleven mee krijgen.

Elliot maakte soms keuzes die ik niet helemaal begrijp. Los van dat ze een student is die het leven aan het ontdekken is, doet ze gewoon dingen waarvan ik de redenen niet helemaal kon achterhalen. Ik vond haar soms niet zo sympathiek.

De romantische verhaallijn is een extreme slow burn. Ik hou daar wel van, maar deze was zelfs voor mij te langzaam. Deze romantische relatie had wat mij betreft nog veel uitgebreider omschreven kunnen worden, want zo voelde het soms wat nutteloos. Wel vond ik het dan weer erg leuk dat Elliot biseksueel is.

Tot slot

Het is een zeer luchtig verhaal, grappig geschreven met een leuke setting, maar niet een boek wat me erg bij zal blijven. 

Dit artikel gaat over een recensie-exemplaar dat ik heb gekregen van Boekerij. Mijn recensies bevatten mijn eigen, oprechte meningen.