Book Blog Newbie Tag

Ik ben net begonnen met mijn blog, waar ik recensies, schrijf-updates en meer zal plaatsen. Het leek mij leek om mezelf wat meer voor te stellen met een tag. Aan de hand van de vragen in de ‘Book Blog Newbie Tag’ kunnen jullie mij beter leren kennen!

Waarom ben je deze blog begonnen?

Ik heb al een paar jaar een ‘Bookstagram’ account, @books_o_sofie, waar ik graag post over de boeken die ik gelezen heb. Ik wilde echter ook wat uitgebreidere recensies schrijven, die ik zelf te lang vond voor Instagram. Daarnaast wilde ik graag een website waarop ik mijn geschreven verhalen kon delen!

Wat zijn de leuke en unieke dingen die bloggen je kan brengen?

Ik hoop dat er mensen zullen zijn die met plezier mijn blog zullen lezen.

Waar ben je het meest enthousiast over met deze blog?

Naast het schrijven van fictie, vind ik het schrijven van blogartikelen ook heel leuk om te doen. Ik ben blij dat ik het bloggen als een creatieve uitlaatklep kan gebruiken.

Waarom hou je van lezen?

Als ik ergens mijn voor uit kan komen is het wel om te lezen. Ik hou heel erg van verhalen en verbeeld mij graag in andere werelden.

Welk boek of welke serie zorgde ervoor dat je van lezen ging houden?

Ik heb eigenlijk altijd al van lezen gehouden, maar het boek wat ik als kind las en het meeste indruk op mij gemaakt heeft is Brief voor de Koning van Tonke Dragt. Ik wil deze snel eens herlezen!

Welke vragen zou je aan je favoriete auteur stellen?

Altijd als ik oog in oog kom te staan met auteurs wordt ik een beetje ongemakkelijk en weet ik niet zo goed wat ik moet zeggen. Maar het liefst zou ik Sarah J. Maas vragen hoe zij het schrijven van de Throne of Glass-serie (Glazen Troon) heeft aangepakt, aangezien er zoveel plot en worldbuilding in zit.

Welke uitdagingen denk je te moeten overwinnen met het beginnen van een blog?

Spelling en grammatica zijn niet mijn sterkste kanten, dus ik hoop dat mijn taalkennis vooruit zal gaan naarmate ik meer schrijf.

Wanneer begon je met lezen?

Ik werd altijd al graag voor gelezen, maar toen ik in groep 2 zat las ik mijn eerste woordjes. Sindsdien ben ik nooit meer gestopt!

Waar lees je het liefst?

Ik neem eigenlijk altijd een boek mee, waar ik ook naartoe ga, maar het liefst lees ik thuis op de bank of in een gezellig koffietentje met een cappuccino.

Wat voor soort boeken lees je graag?

Mijn meest gelezen genres zijn Young Adult, Fantasy en Contemporary.

Ik hoop dat jullie mij zo een beetje beter hebben kunnen leren kennen. Ben jij ook net begonnen met bloggen over boeken en wil je ook deze tag doen? Neem dan gerust de vragen over!