Wrap-up Februari 2021

Ik schrijf niet elke maand een wrap-up op mijn website, maar deze maand las ik een aantal nieuwe favoriete en het leek me wel leuk om deze met jullie te delen. Ik las onder andere het langverwachte boek van Sarah J. Maas, lees hier welke boeken ik nog meer las!

De erfenis – Jennifer Lynn Barnes

Eigenlijk had ik nog al een ‘reading slump’ en in het begin van de maand lukte het me niet om echt in een boek te komen. Totdat ik verast werd met een heel mooi perspakketje van BlossomBooks met daarin De erfenis van Jennifer Lynn Barnes! Ik begon meteen met lezen in dit boek en mijn ‘reading slump’ was spontaan over. Ik werd helemaal in het verhaal gezogen en het was zo spannend dat ik het snel uit had. Dit boek is nu al een van mijn favorieten van dit jaar en ik kan niet wachten tot deel twee! Lees hier mijn uitgebreide recensie van De erfenis.

The Bear and the Nightingale – Katherine Arden

Vanwege het prachtige winterweer leek het me leuk om een winters boek te lezen. The Bear and the Nightingale werd mij vaak aangeraden als een boek in winterse sferen en met bijzondere world-building. Het duurde even voordat ik in het verhaal kwam en ik kon eigenlijk het gehele boek mijn aandacht er weinig bij houden. Het heeft een lange aanloop naar een ‘plotpoint’ waar je naar anticipeert en toen dat eenmaal kwam was ik niet meer echt geïnteresseerd. De laatste dertig pagina’s ongeveer kon het me eigenlijk niet meer schelen wat er in het boek gebeurde, dus ik besloot die een te scannen. Ik vond de sfeer en personages heel mooi beschreven, maar dit was toch niet genoeg om mijn aandacht te behouden en ook de volgende twee delen ben ik niet van plan om te gaan lezen. Heel jammer, want ik wou dit boek heel graag mooi vinden.

Percy Jackson and the Last Olympian – Rick Riordan

Na The Bear and the Nighingale was ik toe aan een iets luchtiger boek en dat meer plot gedreven is, dus ik besloot het laatste boek in de Percy Jackson and the Olympians serie op te pakken. Deze boeken voelen altijd als een soort van thuiskomen en zijn heerlijk om te lezen. Ik weet niet waarom, maar ik vergeet altijd hoe leuk ik deze boeken eigenlijk vind en als ik dan een volgend deel lees na een hele tijd zit ik er weer gelijk helemaal in. Jammer dat ik deze serie nu uit heb, maar gelukkig zijn er nog veel meer boeken geschreven door Rick Riordan die zich in dezelfde wereld afspelen, dus ik hoef nog niet helemaal afscheid te nemen van Percy en de andere halfgoden.

You Should See Me in a Crown – Leah Johnson

Deze maand nam ik een proefabonnement op Storytel en luisterde ik naar heel wat audioboeken. Ik dacht altijd dat ik me niet zo goed op audioboeken kon concentreren, maar ik vond het nu eigenlijk heel prettig! Het eerste boek wat ik luisterde was You Should See Me in a Crown van Leah Johnson. Dit was een boek waar ik heel vrolijk van werd en het deed me een beetje denken aan de boeken van Becky Albertalli, dus als je daar van houdt is dit zeker een aanrader.

Five Feet Apart – Rachael Lippincott, Mikki Daughtry en Tobias Laconis

Sinds ik de film Five Feet Apart een paar jaar geleden in de bioscoop heb gezien, stond het boek al op mijn ’tbr’. Aangezien mijn fysieke ’tbr’ een beetje uit de hand loopt en ik veel te veel ongelezen boeken op me heb liggen wacthen, besloot ik naar de audioboek versies ervan te luisteren zodat ik er wat sneller doorheen ga. Five Feet Apart is een indrukwekkend verhaal over personages met de longziekte Cystic Fibrosis. Ik vond het een mooi en leerzaam boek, absoluut een tranentrekker!   

A Very Large Expanse of Sea – Tahereh Mafi

Dit boek lag ook al een tijdje op me te wachten en daarom besloot ik naar het audioboek te luisteren. Ik vond het een heel bijzonder en belangrijk verhaal. Ik kan dit boek iedereen aanraden en denk dat het belangrijk is om jezelf af en toe in andermans schoenen te plaatsen. Ik vond het wel vrij heftig en emotioneel.

A Court of Silver Flames – Sarah J. Maas

Een van de boeken waar ik het meest naar uit keek voor dit jaar: de nieuwste Sarah J. Maas. Zodra dit boek bij mij aankwam ben ik er meteen in begonnen. Er is altijd veel kritiek op Sarah J. Maas, waar ik het deels ook mee eens ben, bijvoorbeeld het gebrek aan diversiteit in haar boeken. Desalniettemin heb ik altijd veel plezier met het lezen van deze boeken. A Court of Silver Flames is mijn favoriete boek van haar geworden en ik vond de thema’s heel herkenbaar. Ik kan niet wachten tot de volgende delen!  

Miss Austen – Gill Hornby

Dit boek las ik ook als audioboek en ik genoot er heel erg van. Als je van Jane Austen houdt, is dit zeker ook een aanrader, want het lijkt eigenlijk een beetje alsof het Jane Austen fan-fiction is. Het was een tijd geleden dat ik historisch fictie las en dit boek hielp me herinneren aan hoe leuk ik dat genre eigenlijk vind.

Al met al was het een goede maand voor mij qua lezen en ik heb veel leuke boeken gelezen!