Wrap-up Maart 2021

Onder het mom van beter laat dan nooit: mijn maart wrap-up! Ik las niet super veel boeken en sommige vielen ook een beetje tegen helaas. Er zaten echter ook een paar boeken tussen die me verrasten en waarvan ik onder de indruk was. Lees hier wat ik lees in maart!

Turtles all the Way down – John Green

Ik durf het bijna niet toe te geven, maar dit was het allereerste John Green boek dat ik las. Helaas viel het me ontzettend tegen. Met moeite luisterde ik het audioboek af en het verhaal boeide me eigenlijk helemaal niet. Wel vond ik het interessant om te lezen over een personage met OCD, dat is de enige reden dat ik door bleef luisteren. Ik denk dat ik nog wel een keer een John Green boek ga proberen, maar jammer genoeg was deze niet mijn favoriet.

Furthermore – Tahareh Mafi

Ook dit boek viel eigenlijk een beetje tegen. Ik vond de magische en mysterieuze wereld interessant en mooi weer gegeven, maar het bleef zo mysterieus dat ik er aan het einde van het boek nog niks van snapte. De hoofdpersoon vond ik wel schattig, maar dit boek zal me niet echt bij blijven.

Wie ik gisteren was – Pamela Sharon

Ik ontving een recensie-exemplaar van Wie ik gisteren was van Pamela Sharon en deed mee aan de blogtour. Het boek volgt het verhaal van Yara die gediagnosticeerd wordt met Chronisch Vermoeidheidssyndroom en daarvan afleiding zoekt door helemaal op te gaan in een game. Ik vond het een mooi boek en heel interessant om te leren over CVS. De delen van het verhaal die over de game gingen vond ik zelf iets minder interessant. Ik vond vooral de personages heel leuk aan het boek. Lees hier mijn uitgebreide recensie.

Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit – Bianca Toeps

Ik luisterde in een paar uur dit hele boek af, ik kon het maar niet stoppen, zo goed! Het was echt een eye opener voor me om meer te leren over mensen met autisme. Absoluut een aanrader voor iedereen. Ik luister zelf niet zo heel vaak naar non-fictie, daar kan ik me meestal niet zo goed op concentreren, maar dit boek was zo fijn geschreven dat ik geen elk moment mijn aandacht verloor. Ik ben nu heel benieuwd naar de andere boeken in deze collectie van BlossomBooks!

Chain of Iron – Cassandra Clare

Deze serie is niet mijn favoriete uit de Shadowhunter wereld geschapen door Cassandra Clare, maar haar boeken voelen altijd als thuis komen en ik hou veel van de personages. Ook heeft dit boek de klassiek plottwist waar Cassandra Clare zo goed in is en na het lezen van dit boek kan ik haast niet wachten op het vervolg.

In het duister  – Tamara Arts

Ik volg Tamara Arts al tijden op Instagram, dus haar debuut wou ik heel graag lezen! Het verhaal volgt vijf vrienden die op vakantie gaan naar een huis in de Ardennen. Als bij aankomst het huis wat in verval blijkt te zijn proberen ze er het beste van te maken, maar dan wordt de sfeer steeds vervelender en gebeuren er mysterieuze zaken in het huis. Dit was het allereerste horrorboek dat ik las en helaas heb ik ervaren dat dit genre niet echt iets voor mij is. Ik vond het boek  wel heel vlot geschreven en ben benieuwd naar Tamara’s verdere werk. Lees hier mijn uitgebreide recensie.

Boek In het duister van Tamara Arts, daarnaast ligt een ouderwetse camera.

The Boy, the Mole, the Fox and the Horse – Charlie Mackesy

Dit boek heb ik veel langs zien komen op Instagram en ik werd toch wel heel benieuwd. Het bevat illustraties met een schattig verhaaltje over een jongen, een mol, een vos en een paard, maar het zijn vooral de inspirerende uitspraken van de personages die dit boek zo mooi maakt. De stijl van de illustraties lag mij niet helemaal, maar ik vond het verhaal hartverwarmend en opbeurend in deze moeilijke tijden. Absoluut een aanrader en ik denk ook heel leuk om cadeau te doen aan mensen!  

April TBR

Een nieuwe toevoeging die ik aan deze wrap-up’s wil gaan doen is dat ik op het einde het ook even kort heb over mijn april tbr. Ik hou mij zelden aan een tbr, maar er zijn wel altijd boeken waar ik erg naar uitkijk. Deze maand zijn dat Rule of Wolves van Leigh Bardugo (al kwam die technisch gezien al in maart uit.), Unsinkable van Lotte van den Noort, De verbannenn Koningin van Holly Black en Als de morgen begint van Laura Diane. Ook wil ik graag Anne of Green Gables lezen. al met al heel veel zin in weer een nieuwe maand vol boeken!