De boekenkast muurschildering in Utrecht

Muurschildering boekenkast

Ik hou veel van reizen en dat combineer ik graag met de boeken die ik lees. Zo probeer ik altijd boeken te lezen die gaan over de plaats waar ik naar toe ga. Ook bezoek ik graag plaatsen die vernoemd worden in boeken of die in het teken staan van klassieke auteurs. In deze serie beschrijf ik de literaire locaties die ik bezocht heb.

Vanwege de corona crisis is het lastiger om op reis te gaan, maar ook in Nederland zijn genoeg leuke en literaire plaatsen te bezoeken. Daarom blijf ik dicht bij huis en schrijf ik over de boekenmuur in Utrecht!

Deze grote muurschildering bevindt zich op de kruising van de Mimosastraat en de Amsterdamsestraatweg in Utrecht. Het is geschilderd door de kunstenaars JanIsDeMan en Deef Feed.

De boeken die in de muurschildering verwerkt zijn, zijn de lievelingsboeken van de buurtbewoners. Zo staan er Jip en Janneke, Lampje van Annet Schaap en Dertiendagh van Maria Postema en Maarten Bruns in de geschilderde boekenkast.

Mocht je een keer in Utrecht zijn en een leuke Instagram hot-spot willen bezoeken, dan is deze toffe boekenmuur zeker een bezoekje waard!