Mid-Year Book Freak Out Tag 2020

Regelmatig zie ik de Mid-Year Book Freak Out Tag voorbij komen bij YouTuber’s en Bloggers, zoals Heavenlybookish.be. Ik kan niet geloven dat het jaar alweer half voorbij is én dat er zoveel boeken zijn die ik nog niet gelezen heb. Het leek me daarom leuk om deze tag te doen.

Wat is het beste boek dat je tot nu toe hebt gelezen in 2020?

Een boek waar ik veel aan blijf denken is De ballade van slangen en zangvogels. Deze ga ik zeker nog eens herlezen. Je kunt ook mijn recensie lezen.

Wat is het beste tweede/derde deel in een serie dat je tot nu toe hebt gelezen in 2020?

Ik las dit jaar Blue Lily, Lily Blue en The Raven King in de Raven Cycle-serie van Maggie Stiefvater. Ik vond de eerste twee boeken al leuk, maar naar mijn mening werd deze serie alleen maar beter!

Welk boek dat dit jaar is verschenen heb je nog niet gelezen maar wil je wel graag lezen?

Ik ben groot van Sarah J. en meestal lees ik haar boeken meteen na verschijning uit. House of Earth and Blood verscheen echter alweer in maart en ik ben er nog niet eens in begonnen! Ik denk omdat het zo’n dik boek is en ik mezelf niet te tijd gun om het te lezen. Zodra ik wat meer tijd heb ga ik dit boek lezen!

Naar welke verschijning in de tweede helft van het jaar kijk je het meest uit?

Ik kijk heel erg uit naar Midnight Sun van Stephenie Meyer, maar ook naar The Lost book of the White van Cassandra Clare.

Wat is het meest teleurstellende boek dat je dit jaar hebt gelezen?

Eigenlijk heb ik nog niet een heel teleurstellende boek gelezen dit jaar, maar ik vond Mortal Engines van Philip Reeve wel een beetje tegen vallen.

Wat was het meest versassende boek tot nu toe?

In februari had ik zin om een winters boek te lezen, dus kocht ik enigszins impulsief Winterwood van Shea Ernshaw. De sprookjesachtige en mysterieuze sfeer van dit boek veraste me erg!

Wie is je favoriete nieuwe auteur?

Ik las dit jaar Toxine van Rani de Vadder en ben weg van deze toffe fantasy wereld. Ik ga zeker weten al haar andere boeken ook lezen!

Wie is jouw nieuwe favoriete personage?

Cassandra Clare schrijft altijd personages van wie ik hou, zo ook Lucie Herondale in Chain of Gold.

Van welk boek moest je huilen?

Ik herlas The Hunger Games-trilogie en bij elk boek moest ik huilen. Er zitten zoveel lagen in doet boek en ik vind de trauma’s van alle personages heel realistisch uitgewerkt. Wat een goede serie is dat zeg!

Van welk boek werd je blij?

Wat als dit het is van Adam Silvera en Becky Albertalli is de perfecte YA romcom waar ik héél blij van werd. Lees hier ook mijn recensie van Wat als dit het is.

Wat is het mooiste boek dat je heb gekocht of gekregen dit jaar?

Voor mijn verjaardag kreeg ik een boekenbon en daarmee kocht ik de Nederlandse uitvoering van De wrede prins. Ik had al veel over dit boek gehoord en wou het nou toch eens lezen. Toen Boekerij deze prachtige hardcover, met gouden bladzijdes en fan-art uitgaf, moest ik hem hebben!

Welke boeken moet je nog lezen voor het einde van het jaar?

Ik heb nog veel boeken die ik dit jaar wil lezen, maar hier is een lijstje van een paar die ik zeker weten dit jaar ‘moet’ lezen:

  • Call Down the Hawk – Maggie Stiefvater
  • House of Earth and Blood – Sarah J. Maas
  • Ninth House – Leigh Bardugo
  • Bijna Echt – Lisa van Campenhout
  • Midnight Sun – Stephenie Meyer
  • Dit is hoe het ging – Astrid Boonstoppel
  • The Darkest Legacy – Alexandra Bracken
  • Serpent & Dove – Shelby Mahurin

Mocht je deze vertaling van de Mid-Year Book Freak Out Tag, ga gerust je gang!