Schrijf-update: Camp NaNoWriMo Juli 2020

Komende maand ga ik eindelijk verder met het herschrijven van mijn boek, waar ik al jaren mee bezig ben. Ik vertel jullie in deze allereerste schrijf-update van mijn blog meer over hoe het schrijven van de tweede versie van mijn boek gaat en wat mijn plan is voor Camp NaNoWriMo.

Project Wales 2.0

In november schreef ik eindelijk de eerste versie van mijn YA boek geïnspireerd door de geschiedenis van Wales. Al sinds 2018 ben ik er actief mee bezig, maar ik ben een paar keer opnieuw begonnen. Ik ben echt een planner, dus de afgelopen maanden heb ik mijn overzicht herzien. Ik heb de afgelopen jaren veel geleerd over schrijven en verhaalstructuur, dus deze kennis heb ik op mijn verhaal toegepast. Eigenlijk heb ik dus meerder verschillende versies van mijn boek, maar voor het gemak noem ik het de tweede versie.

Mijn Camp NaNoWriMo plan

Afgelopen week ben ik al begonnen met het herschrijven en ik moet zeggen dat dit veel moeizamer gaat dan het schrijven zelf. Ik heb meer plezier in het creëren van de wereld, personages en plot. Nu het aankomt op het perfectioneren van wat ik al verzonnen heb, ben ik wat ongeduldig. Daarom wil ik tijdens Camp NaNoWriMo mijn tweede versie in één maand proberen af te schrijven, zodat ik daarna opzoek kan naar proeflezers.

Het plan voor komende maand is dat ik elke dag een hoofdstuk herschrijf en dat ik woorden toevoeg aan het totaal. Mijn manuscript heeft nu namelijk ongeveer 53.000 woorden, maar ik wil eigenlijk meer richting de 80.000 woorden. Dit vind ik lastig, want ondertussen schrap ik ook weer woorden. Daarnaast moet ik de komende tijd aan mijn scriptie werken, dus ik heb niet de tijd om de gehele maand dagen lang achter elkaar te schrijven. Ik heb daarom mijn goal op de NaNoWriMo website ingesteld op de minimale 31 woorden.

Ik heb heel veel zin om eindelijk verder te gaan met mijn boek, want het wordt wel eens tijd dat ik naar de volgende fase ga. Hopelijk heb ik aan het eind van juli de tweede versie van mijn boek af!

Doe jij ook mee met Camp NaNoWriMo? Voeg mij dan toen als buddy, mijn gebruikersnaam is feel_o_sofie. Meer updates over mijn herschrijf proces geef ik komende maand op mijn Instagram account.