Wrap-up juni 2020

Nadat ik een beetje een reading slump had in mei, las ik eindelijk weer veel boeken deze maand. Ik las er acht, waardoor mijn Goodreads challenge nu op 39 van de 70 boeken staat. Lees hier welke boeken ik deze maand allemaal gelezen heb en wat ik er van vond!

Het volk van Danu van Margareth Hol

Van Uitgeverij Vrijdag kreeg ik een recensie-exemplaar opgestuurd van dit boek en aangezien het gebaseerd is op Keltische sagen was ik meteen enthousiast! De sprookjesachtige wereld was mooi uitgewerkt en ik had heel veel zin om op vakantie te gaan naar Schotland, Ierland of Wales door dit boek. Lees hier mijn uitgebreide recensie van Het volk van Danu.

Pistol Daisy van Natalia Leigh

Natalia Leigh is een YouTuber die video’s maakt over schrijven en het uitgeven van boeken in eigen beheer. Al een aantal jaar kijk ik graag naar haar video’s en ik was erg te spreken over haar boek The Song of the Dryad. Deze maand verscheen haar western Pistol Daisy en deze wou ik ook graag lezen. Ik ben niet zo bekend met boeken die zich afspelen in het Wilde Westen, maar toch voelde een aantal elementen van dit verhaal als stereotypes die vaak in western films voorkomen. Ook moest ik een beetje wennen aan het accent van hoofdpersoon Daisy, dat in het boek is geschreven. In het algemeen vond ik het boek lekker weg lezen en ik ben ook nog steeds wel benieuwd naar het volgende deel, maar het was zeker niet zo goed als Song of the Dryad!

Ik geef je de zon van Jandy Nelson

Dit boek zie ik vaak voorbij komen als een van de beste YA contemporary boeken die er is. Ook wordt dit boek vaak beschreven als een literair YA boek. Ik geef je de zon volgt de perspectieven van de kunstzinnige tweeling Noah en Jude, de één van als ze ongeveer 13 zijn en de andere van als ze ongeveer 16 zijn. Hun relatie en persoonlijkheden zijn in de tussen tijd veel verandert en langzamer zeker kom je erachter hoe dat gekomen is. Ook al moest ik er even in komen, ik vond het een mooi boek en wil zeker meer lezen van Jandy Nelson!

Wat als dit het is van Becky Albertalli en Adam Silvera

BlossomBooks heeft een actie tot en met 31 juli waarbij onder andere dit boek te koop is voor maar 10 euro! Ik kon het daarom niet laten liggen en las het in één dag uit. Wat als dit het is is een heerlijk romantisch en komisch boek over twee jongens. Lees hier mijn uitgebreide recensie van Wat als dit het is.

Zullen we het liefde noemen? van Tine Bergen

Als onderdeel van de blogtour recenseerde ik dit boek. Ik vond het ontzettend spannend en ik vloog er door heen. Zullen we het liefde noemen is zeker een aanrader voor fans van psychologische thrillers. Lees hier mijn recensie van Zullen we het liefde noemen?.

In the After Light en Through the Dark van Alexandra Bracken

Een paar jaar geleden las ik de eerste twee boeken in de Darkest Minds-serie van Alexandra Bracken en ik was meteen weg van deze serie. Alleen om de een of andere reden las ik nooit verder! Dit jaar wil ik zo veel mogelijk series die ik ooit begonnen ben uitlezen en zo ook deze. Ik ben blij dat ik eindelijk verder las in deze serie, want ik vloog weer door de boeken heen en vond het ontzettend gaaf. Nu moet ik alleen nog The Darkest Legacy lezen en dan heb ik deze serie uit!

To the Lighthouse van Virginia Woolf

Een paar maanden geleden had ik de behoefte om een ‘klassieker’ te lezen en ik koos voor To the Lighthouse van Virginia Woolf. Ik was er uiteindelijk een paar maanden mee bezig, want het is een ingewikkeld boek. Ik had zeker wat context nodig om het te lezen en denk dat ik het nog velen malen moet gaan herlezen voordat ik het écht begrijp.

Verder begon ik ook in Bijna Echt van Lisa van Campenhout, Echte Amerikaanse Jongens van Jason Reynolds, maar die heb ik helaas nog niet kunnen uitlezen deze maand!