Wrap-up Mei 2021

Het klinkt nogal als een cliché, maar het voelde alsof deze maand voorbij vloog. In totaal las ik elf boeken, maar er zaten helaas ook wat boeken bij die ik niet uitlas. Daarnaast echter ook boeken die ik heel gaaf vond, dus lees snel verder om erachter te komen welke!

The Bone Season – Samantha Shannon

Dit boek vond ik jaren geleden in een mini bibliotheek ergens en al die tijd bleef het op mijn TBR stapel liggen. Nog niet zo kort geleden verscheen het vierde deel uit deze serie, The Mask Falling, waardoor het weer wat meer aandacht kreeg. Ik besloot de serie eindelijk op te pakken en vloog er door heen. Het boek bevat een ingewikkelde world-building, waar ik in eerste instantie weinig van begreep, maar desondanks intrigeerde het me enorm en ik vind het heel uniek. Het is het eerste boek uit een zevendelige serie, dus ik ben heel erg benieuwd hoe het verder gaat verlopen. Om de een of andere reden verwachtte ik dat het meer fantasy was, maar het is eigenlijk een dystopie die leest als een fantasy  boek. Ik wil heel graag meer zien van deze wereld en personages, echt een versassend verhaal!

Unsinkable – Lotte van den Noort

Van uitgeverij Hamely boek ontving ik een recensie-exemplaar van Unsinkable van Lotte van den Noort, gebaseerd op een van de grootste complottheorieën rondom het bekende verhaal van de Titanic. Ik vond het heel fijn lezen en de setting vond ik heel mooi uitgewerkt. Lees hier mijn uitgebreide recensie.

The Belles – Dhonielle Clayton

Dit boek ligt al een tijdje op me te wachten, maar bleef altijd onder op de stapel liggen. Ik besloot daarom om het audioboek te luisteren. Het concept van het verhaal vond ik interessant, maar helaas kon ik mijn aandacht er niet bij houden. Het werd daarom helaas een dnf, jammer!

Liefde is alles wat er is – Emily Dickinson

Het komt niet vaak voor dat ik een poëziebundel op pak, maar als ik daar opeens de motivatie voor heb dan ga ik er voor. Ik wist al het een en ander over Emily Dickinson, bijvoorbeeld dat sommige historici denken dat zij een relatie had met een vrouw, dus ik was nu ook wel benieuwd naar haar gedichten. Ik zal het eerlijk zeggen: ik heb niet zoveel met poëzie. Ik heb het echt geprobeerd en zal het keer op keer blijven proberen, maar het is gewoon niet mijn ding.

Cinderella is Dead – Kalynn Bayron

Dit dystopsiche sprookje was een heel gaaf concept met duidelijke bekritisering van onder andere gendernormen, heteronormativiteit en schoonheidsidealen. Het verhaal zelf vond ik niet het meest interessante, maar het is de diepere laag die dit boek zo vet maakt. Lees hier mijn uitgebreide recensie.

Als de morgen begint – Laura Diane

Ik kijk al een hele tijd uit naar het vervolg van Als de nacht eindigt, want ik was zeer benieuwd naar het verloop van het verhaal! Ik las het boek heel snel uit en vond het een mooi einde van de duologie, maar het had wat mij betreft een langere serie mogen zijn zodat alles nog meer uitgewerkt had kunnen worden. Lees hier mijn uitgebreide recensie. Hou ook zeker mijn Instagram in de gaten, want er komt binnenkort een winactie aan van dit boek!

Heartstopper Volume 4 – Alice Oseman

Deze maand verscheen het vierde deel in de graphic novel serie van Alice Oseman. Ik ben pas sinds kort fan van deze serie, maar ik ik ben er helemaal weg van. Ik moest meerdere keren huilen tijdens het lezen van Hearstopper 4 en het is zeker een emotioneel verhaal. Daarnaast ik het ook romantisch, schattig en grappig. Al met al een heel mooi boek en ik kan niet wachten om het vijfde deel te lezen!

Noem geen namen – Astrid Sy

Luitingh-Sijthof stuurde mij een recensie-exemplaar van Noem geen namen van Astrid Sy, over twee vrouwen die tijdens de tweede wereld oorlog het leven van joodse kinderen redden. Ik vond het een zeer indrukwekkend boek en een belangrijk verhaal. Lees hier mijn recensie.

De hemel begint aan je voeten – Jandy Nelson

Op Storytel luisterde ik naar het audioboek van De hemel begint aan je voeten. Het boek gaat vooral over rouw, liefde en de verwarring die deze ervaringen kunnen brengen. Ik vond het een mooi verhaal, maar net als Ik geef je de zon van Jandy Nelson was het niet mijn favoriete boek. Deze boeken zijn zeer gehyped en ik begrijp waarom, maar voor mij is het net niet. Desalniettemin vond ik het absoluut geen slecht boek en ik vond het een fijn audioboek om naar te luisteren.

Day Dreamer – Luna van Roosen

Een ander audioboek die ik luisterde was Day Dreamer van Luna van Roosen. Helaas was dit boek niet voor mij, ik kwam er maar niet in, dus het werd een dnf.

Clap When You Land – Elizabeth Acevedo

Last, but not least, luisterde ik naar Clap When You Land. Ik heb hier online veel enthousiaste reacties op gezien, dus ik was razend benieuwd. Het boek is in vers geschreven en daarom vond ik het heel fijn om het audioboek te luisteren. Het is geschreven vanuit twee verschillende perspectieven en beiden waren even interessant. Ik vond het een mooi, emotioneel en soms ook heftig verhaal. Ik begrijp absoluut waarom deze zo populair is!

TBR juni

De afgelopen maanden las ik veel boeken die net verschenen zijn of die ik nieuw kocht en al kwamen er veel nieuwe favorieten bij, ik heb nog een flinke TBR waar ik ook eens door heen moet. Ik heb ook best een aantal series die ik nog niet uit heb en ik wil daarom proberen om zoveel mogelijk series uit te lezen in juni.

Daarnaast is juni natuurlijk pride maand en ik wil daarvoor graag minstens één boek lezen over LHBTI+ personages. Ik weet nog niet zeker welke, maar ik zit te denken aan The Falling in Love Montage van Ciara Smyth, want ik heb er veel goeds over gehoord!