Wrap-up juni 2021

Deze wrap-up is bijzonder, want ik las een recordaantal boeken deze maand! Ik las maar liefst 18 boeken en ik maakte veel vooruitgang voor mijn tbr. Er zaten nieuwe favorieten bij en vervolgen op oude favorieten. Daarnaast luisterde ik ook flink wat audioboeken. Lees hier mijn gelezen boeken van juni! 

The Mime Order – Samantha Shannon

Na het lezen van The Bone Season was ik heel benieuwd hoe het verder ging. Het verhaal pakt eigenlijk precies op waar het eerste deel eindigde. Alles wat ik miste in het eerste deel, kreeg ik te zien in het vervolg en meer. Waar ik bij The Bone Season al onder de indruk was van de world-building, werd deze nog beter uitgewerkt in The Mime Order. Het boek nam veel verassende wendingen en voegde veel nieuwe dingen toe die het verhaal nog beter maakten. Ik ga deze serie zeker verder lezen!

The Caged Queen – Kristen Ciccarelli

Dit tweede deel uit de Iskari-serie staat al jaren in mijn kast en ik ben er meerdere malen in begonnen, dus ik besloot dat het nu toch echt wel eens tijd was om het uit te lezen. Ik besloot om het audioboek te luisteren, maar ik was eigenlijk weinig geïnteresseerd in het verhaal en de personages, dus ik besloot halverwege te stoppen met lezen. Ik ga het laatste deel in de serie nog een kans geven omdat het over piraten gaat en dit mij wel leuk lijkt.

Mister Impossible – Maggie Stiefvater

Dit is het tweede boek uit de Dreamers-trilogie  en een companion boek van de Raven Cycle. Ik vind deze boeken ontzettend gaaf en ben blij dat ik terug kan keren naar deze wereld en personages, aangezien het een van mijn favoriete series is. Het eerste deel, Call Down the Hawk, vond ik iets spannender en er gebeurde meer, dit boek voelt toch wel een klein beetje als opvulling, maar desondanks heb ik ervan genoten. Ik ben heel benieuwd naar het vervolg!

De falling in love montage – Ciara Smyth

Dit boek kocht ik speciaal voor pride maand en gaat dan ook over de relatie tussen X en X. Daarnaast heeft het verhaal ook een serieuzere noot, namelijk de alzheimer van X’s moeder. Ik vond het een heel mooi boek, meer lezen over mijn ondervindingen van dit boek lees je in mijn recensie.

Vampires never get old – Zoraida Córdova, Natalie C. Parker et al.

Ik luisterde graag naar de podcast ter promotie van dit boek en vond het heel interessant om de schrijvers te horen vertellen over hun favoriete verhalen over vampiers, maar tegelijkertijd hadden ze er vaak ook kritiek op. Vampires never get old bevat x korte verhalen over vampiers met een verfrissende blik en veel representatie van onder andere LHBTI+ personages. Ik hou van korte verhalen

Fun fact: dit boek bevat het verhaal First Kill van V.E. Schwab waar een Netflix serie van in de maak is!

The Darkest Legacy – Alexandra Bracken

Dit boek stond veel te lang op mijn tbr en ik ben blij dat ik het eindelijk las. Dit is het vierde en laatste deel uit de Darkest Minds-serie en volgt het personage Zu een paar jaar later na de gebeurtenissen van de oorspronkelijke trilogie. Omdat de serie eigenlijk al afgerond was, moesten er wat dingen weer onopgelost worden om dit boek te maken en ik las op Goodreads dat een aantal mensen zich daar aan stoorden. Ik kan me dit voorstellen, maar zelf vond ik het wel realistisch en deze wereld met deze personage voelde erg vertrouwd. Jammer dat ik deze serie nu officieel uit heb!

The Merits of Unnaturalness – Alexandra Bracken

Dit is een pamflet dat voorkomt in de The Bone Season-serie en is handig om er bij te houden tijdens het lezen als je alle informatie wat veel vindt.

Droom, durf, donut – Vanessa Gerrits

Het derde deel uit de feel good serie van Vanessa Gerrits. Heerlijk weglees boek over Shaena die een donut winkel begint in een klein Schots dorpje. Het boek zit dan ook bomvol vermeldingen van creatieve donuts, waardoor ik veel zin in kreeg om naar Dunkin’ Donuts te racen. Ik vond het einde wat abrupt, maar hopelijk komt alles samen in het vierde en laatste deel.

A Torch Against the Night & A Reaper at the Gates – Sabaa Tahir

Het werd tijd dat ik eens verder ging met deze serie, dus besloot ik om het tweede en derde deel van de An Ember in the Ashes-serie te luisteren als audioboek. Hoe verder ik las, hoe meer ik geïnteresseerd raakte in deze wereld en personages. Zeer benieuwd hoe deze populaire serie gaat eindigen!

Vengeful – V.E. Schwab

Het vervolg op Vicious lag al meer dan een jaar op me te wachten en deze maand had ik opeens de geest. Ik moet eerlijk toegeven, het is niet mijn favoriete serie van V.E. Schwab en dat is vooral omdat het plot erg langzaam verloopt. Het verhaal wordt verteld vanuit veel verschillende perspectieven en pas aan het eind van het boek komen alle verhaallijnen samen. Wel vond ik dit boek leuker dan het eerste deel en ik geloof dat er een vervolg komt, dus die ga ik alsnog lezen.

De Verbannen Koningin – Holly Black

Het laatste deel van deze trilogie las ik in één stuk uit. Ik vond deze serie leuk, maar ik moet toegeven dat ik het enigszins overhyped vind. Vooral dit laatste deel was soms een beetje raar en ik begrijp de relatie tussen Jude en Cardan niet helemaal. Toch las het heerlijk weg en ik ben benieuwd naar Holly Black’s andere werken.

The Truth and Lies of  Ella Black – Emily Barr

Een paar jaar geleden kocht ik dit boek toen Emily Barr naar Nederland kwam voor een evenement. Het was dus hoog tijd dat ik het eens las! Helaas vond ik het erg tegenvallen. Het verhaal was onsamenhangend en ik begreep de hoofdpersoon helemaal niet. Jammer!

Look Both Ways – Jason Reynolds

Ik luisterde naar het audioboek van Jason Reynold’s kinderboek Look Both Ways. Het boek bevat meerdere korte verhalen over verschillende kinderen die lopend in huis gaan in plaats van met de schoolbus. Het was een ontzettend mooi en lief boek, absoluut een aanrader. Ik denk dat ik dit boek zelfs een keer ga herlezen en dat doe ik niet vaak!

Fun Home – Alison Bechdel

Ik vond dit een behoorlijk heftige graphic novel. Het verhaal is zeker niet makkelijk en gebaseerd op ware gebeurtenissen. Het gaat voornamelijk over de vader van Alison, zijn passie voor interieur, maar vooral ook zijn geheime leven. Wanneer Alison als volwassene uit de kast komt als lesbisch, blijkt dat haar vader homoseksueel was, ondanks zijn huwelijk met Alison’s moeder. En dat niet alleen, maar hij had ook ongepaste relaties met minderjarigen. Ik vond het een bijzonder verhaal, maar helaas niet helemaal mijn ding.

Avatar the Last Airbender: The Search – Gene Luen Yang & Gurihiru

Avatar maakt mij erg nostalgisch en blijft altijd een plek in mijn hart houden. Toen ik deze graphic novel kreeg voor mijn verjaardag was ik me er niet eens bewust van dat er nog meer verhalen over Team Avatar waren! Als je van de tv serie houdt, dan moet je zeker ook dit graphic novel lezen en de rest van de boeken staan ook op mijn wishlist!

The Poet X – Elizabeth Acavedo

Na vorige maand geluisterd te hebben naar Clap When You Land, was ik geïnteresseerd in Elizabeth Acavedo’s andere werk. Ook The Poet X is geschreven in vers en ik vond het weer net zo mooi en ingrijpend. Absoluut een aanrader om dit boek als audioboek te beluisteren, want Elizabeth Acevedo leest het zelf voor.

Love, Creekwood – Becky Albertalli

Ik ben fan van the boeken van Becky Albertalli en nu ik elke week Love, Victor kijk op Disney+ werd ik nostalgisch naar de Simonverse boeken. Gelukkig was daar Love, Creekwood een novelle over de personages uit Love, Simon en Leah and the Offbeat verteld doormiddel van email wisselingen. Helaas niet zo leuk als de originele boeken, omdat ik nog veel meer van de personages en hun leven als student wilden weten, maar desalniettemin leuk om te lezen!

TBR juli

In juli lees ik Bordeauxrood van Luce van Leer en je kunt mijn recensie verwachten op de 22ste.

Verder wil ik heel graag Felix Ever After van Kacen Callender lezen en het nieuwst boek van Nicola Yoon, Instructions for Dancing.