Wrap-up april 2021

Deze maand las ik veel meer dan ik gepland of verwacht had én er zaten veel nieuwe favorieten bij! Ik las in totaal veertien boeken en probeerde ook nieuwe dingen uit, waaronder graphic novels. Al met al een zeer geslaagde leesmaand! Benieuwd naar wat ik las? Lees hier mijn wrap-up!

The Lost Hero – Rick Riordan

Begin maart begon ik al in dit boek en om de een of andere reden duurde het heel lang voordat ik het uithad. Eerder dit jaar las ik de Percy Jackson and the Olympians serie uit en ik was toch wel benieuwd naar de andere boeken van Rick Riordan. Ook al vond ik de sfeer en schrijfstijl in The Lost Hero net als vanouds en ook de nieuwe personages die in dit boek voorgesteld worden vond ik heel leuk, ik mis Percy Jackson toch wel. Het boek eindigt op een enorme cliffhanger, dus ik ga zeer binnenkort het vervolg lezen!

Hij die niet bestaat – Valentijn Ringelberg

Ik kreeg dit boek als recensie-exemplaar van Uitgeverij Hamleybooks en mocht mee doen aan de blogtour. Ik vond het debuut, Voorbij het Wederwoud, van Valentijn Ringelberg heel goed. (Lees hier mijn recensie.) Ik was dan ook heel benieuwd naar deze novelle met één van de personages die voorkomt in het eerste deel. Hij die niet bestaat geeft wat meer context over de wereld en dit specifieke personage. Ook al is het boek niet cruciaal in het overlappende verhaal van de serie, ik vond het heel fijn geschreven en raad het je zeker aan om te lezen. Lees hier mijn volledige recensie.

Boek Hij die niet bestaat van Valentijn Ringelberg met op de achtergrond een roze bloesemboom.

De prins en de naaister – Jen Wang

Afgelopen maand dook in een nieuw medium, namelijk graphic novels. Eerder heb ik er weleens een paar gelezen voor bijvoorbeeld mijn studie, zoals Skim, maar nu had ik opeens zin om meer te gaan lezen. De prins en de naaister is net vertaald door Best of YA en ik zag het op veel plekken voorbij komen waardoor ik er erg nieuwsgierig naar werd. Het verhaal gaat over een prins die zich graag kleed in mooie jurken en een naaister die de jurken voor hem maakt. Ik vond een heel mooi verhaal en de illustraties, vooral die waarin de jurken afgebeeld zijn, vond ik echt prachtig. Absoluut een aanrader voor alle leeftijden!

Heartstopper, Volume 1, 2 en 3 – Alice Oseman

Ik had de smaak voor graphic novels goed te pakken en kocht een hele populaire serie: Hearstopper van Alice Oseman. Deze serie volgt het liefdesverhaal van Nick en Charlie. Ik vond de LHBTIQA+ representatie heel fijn en de boeken lazen echt heerlijk weg. Ik kocht in eerste instantie de eerste twee delen, maar toen ik die binnen een dag uitlas bestelde ik de volgende dag meteen het volgende deel. Ik snap nu waarom deze zo populair zijn en kan niet wachten tot de verschijning van deel vier in mei.

Als de nacht eindigt – Laura Diane

Ik herlees zelden boeken, maar aangezien het vervolg van dit boek binnenkort verschijnt en ik veel van het verhaal vergeten was, vond ik het wel tijd om het te herlezen. Ik deed mee aan de read-a-thon georganiseerd door @fantasybooklover3. Dit is echt een heel tof, dystopisch boek met een gaaf concept. Het verhaal bouwt zich langzaam op en wordt steeds spannender. Lees hier mijn volledige recensie. Het vervolg, Als de morgen begint is verschenen op 26 april en mijn recensie als onderdeel van de blogtour kun je verwachten op 12 mei.

Bridge of Souls – Victoria Schwab

Dit derde deel uit de middle grade serie van Victoria Schwab volgt het verhaal van Cassidy, wiens beste vriend een geest is. Haar ouders maken een televisie programma over geesten en samen reizen ze de hele wereld op zoek naar verhalen uit de geestenwereld. Dit boek speelde zich af in New Orleans. Ik vind deze serie heel lekker weglezen en het is vooral heel grappig. Ik ben zeker benieuwd naar de rest van de serie.

Loveless – Alice Oseman

Dit was denk ik mijn favoriete boek van deze maand! Het speelt zich af op de universiteit en als student vond ik de omschrijving van de introductie week heel erg herkenbaar. De hoofdpersoon Georgia is nog nooit verliefd geweest en besluit dat haar eerste jaar aan de universiteit daar het geschikte moment voor is. Op zoek gaan naar een relatie voelt echter geforceerd en het frustreert haar enorm. Maar dan leert ze de termen aseksualiteit en aromanticisme kennen en opent er een wereld voor haar. Ook haar vriendengroep is heel leuk en elk personage is zo goed uitgewerkt dat zij een eigen boek zouden kunnen hebben. Ik vond het een heel fijn boek en ik ga zeker al Alice Oseman’s boeken lezen in de toekomst!

Anne of Green Gables – L. M. Montgomery

Begin dit jaar leerde ik de televisieserie Anne with an E kennen en het werd al snel een van mijn meest favoriete series ooit. Uiteraard moest ik ook het boek waarop dit gebaseerd was lezen en deze maand kwam ik daar eindelijk aan toe. Het boek is heel anders, maar de kern is hetzelfde en ik vond het heel mooi. Vooral de beschrijvingen van de natuur en de personages maken dit boek zo bijzonder. Het is nu mijn favoriete klassieker!

The Black Flamingo – Dean Atta

Dit boek luisterde ik op Storytel en aangezien het in vers geschreven is vond ik dat heel fijn. Het is een mooi boek over identiteitsvorming met drag als een van de thema’s. Zeker een aanrader!

Fire – Kristin Cashore

Dit is het tweede boek uit de Graceling Realm serie, maar het is onafhankelijk te lezen van Graceling. Het bevatte dan ook nieuwe personages en een heel nieuw verhaal. Ik deed er maanden over om dit boek te lezen en besloot om het niet uit te lezen. Ik vond het plot te langzaam en het interesseert me eigenlijk helemaal niet. Wel ben ik nog benieuwd naar Bitterblue, het derde boek in deze ‘companion’-serie.

What’s the T? – Juno Dawson

Dit is een YA non-fictie boek over hoe het is om transgender en/of non-binair te zijn. Ik denk dat het voor veel mensen een behulpzame gids kan zijn, al is het wel erg gefocust op het Verenigd Koninkrijk. Zelf wist ik de meeste informatie hierin al, maar ik denk dat het voor veel mensen een mooie introductie kan zijn.

Mei TBR

De maand is technisch gezien al begonnen, maar toch wil ik nog even mijn tbr voor mei bespreken. In mei doe ik mee aan de blogtour voor Als de morgen begint van Laura Diane (Recensie verschijnt op 12 mei.) en Unsinkable van Lotte van den Noort (Recensie verschijnt op 20 mei). Daarnaast mag ik het boek Noem geen namen van Astrid Sy recenseren (recensie verschijnt op 21 mei.) en ik ben wel heel erg benieuw naar dit boek.

Aangezien ik nu helemaal weg ben van de Hearstopper graphic novels, kijk ik ontzettend uit naar het vierde deel dat deze maand zal verschijnen. Een ander boek dat deze maand gaat verschijnen is Mister Impossible, het vervolg op Call Down the Hawk van Maggie Stiefvater. Deze boeken spelen zich af in dezelfde wereld als The Raven Cycle, één van mijn favoriete series, dus ik kijk hier erg uit naar een nieuw boek!

Vorige maand schreef ik dat ik graag Rule of Wolves en De verbannen koningin wilde lezen. Aangezien ik daar nog niet aan toe gekomen ben blijven deze staan voor deze maand.

Ook heb ik mij voorgenomen om tijdens Pinksteren of Hemelvaart The Priory of the Orange Tree te lezen, maar aangezien dit wel een heel dik boek is weet ik niet of dat me gaat lukken.